Karta som med röd fyrkant ramar in Södermalm, Repslagargatan, Ringvägen, Huddingevägen, Älvsjö, Pålsbodagränd, Hagsätra, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Polisen söker efter den personbilsförare som körde på en polis på Södermalm.

Södermalm, Repslagargatan, Ringvägen, Huddingevägen, Älvsjö, Pålsbodagränd, Hagsätra, Stockholm, Stockholms län

Polisen hade stoppat och skulle kontrollera en personbil och dess förare på Repslagargatan. När polisen var på väg fram för att kontrollera föraren kör föraren på polisen. Efter att föraren kört på polisen kör föraren i väg ut på Ringvägen. Polisen följde efter ut på riksväg 73 och och försökte få föraren att stanna. Polisen tappade kontakt med den aktuella personbilen på länsväg 226/Huddingevägen i närheten av Älvsjö. 

Den personbil som polisen skulle stoppa och kontrollera är hittad övergiven på Pålsbodagränd i Hagsätra. Bilen kommer bärgas och ingå i utredningen angående grov vårdslöshet i trafik och försök till mord. Polisen har uppgifter om att den personbilen som numera är tagen i beslag har skadat en personbil i närheten av Älvsjö, ingen person som satt i detta fordon skadades. Den polis som blev påkörd är förd till sjukhus.

Uppdatering klockan 21:27

Den polis som skadades är enligt uppgift lindrigt skadad. Polisen har inte anträffat den personbilsförare som är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt försök till mord.

Mest läst av andra