Karta som med röd fyrkant ramar in Gubbängen, Danderyd, Södra Länken, Essingeleden, Haga Södra, Sollentuna, Danderyds Kyrka, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Den personbilsförare som polisen skulle stoppa i Gubbängen stoppades i Danderyd.

Gubbängen, Danderyd, Södra Länken, Essingeleden, Haga Södra, Sollentuna, Danderyds Kyrka, Stockholms län

Polisen genomförde första stopptecknet vi höjd med Gubbängen på riksväg 73. Föraren svängde ner i Södra länken och körde ut på Essingeleden norrut. 

Polisen förföljde personbilen och vid trafikplats Haga södra på E4/!8 norrgående försökte polisen stoppa personbilen med hjälp av spikmatta, detta misslyckades. 

Personbilsföraren körde av vid trafikplats Sollentuna och stoppades i en cirkulationsplats i närheten av trafikplats Danderyds kyrka. Polisen kontrollerar föraren och eventuella passagerare. Vägarna in till aktuell trafikplats påverkas i och med att den stoppade bilen ryker, räddningstjänst är på väg till platsen.

Uppdatering klockan 08:15
Polisen har inlett förundersökning angående grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri, häleri och narkotikabrott. Personbilen är tagen i beslag och kommer ingå i utredningen.

Uppdatering klockan 11:44
Föraren frihetsberövades genom att han medtogs för fortsatt utredning angående drograttfylleri och narkotikabrott. En av poliserna som var med vid stoppandet av personbilen skadade sitt ena knäet och fick skjuts till ett sjukhus för undersökning.

Mest läst av andra