Karta som med röd fyrkant ramar in Södertälje, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikhinder Trafiksituationen i  hela länet är just nu kritisk med anledning av den rådande väderleken.

Södertälje, Stockholms län

Trafik med tunga fordon har stoppats på E4/E20 i höjd med Södertälje. Fordonen parkeras i det högra körfältet och det har bildats kilometerlånga köer söderut. Övrig fordon kan passera i de vänstra körfälten

Ett stort antal träd har lagt sig över vägar på olika platser i länet. På några platser hindrar trafikolyckor att plogbilar kan utföra sitt arbete. Det har inte till regionledningscentralen rapporterats om några allvarliga personskador.

Ett råd är att inte ge sig ut på vägarna om det inte är nödvändigt och att följa parkeringsreglerna för att plogning ska kunna genomföras.

Uppdatering klockan 03:10

Tjänstgörande poliser i Södertälje rapporterar om att det observeras blixtar och åska i Södertälje.

Uppdatering klockan 04:00

Den tunga trafiken på E4 i norrgående riktning har öppnats i samband med plogning av vägen. Det råder begränsad framkomlighet förbi trafikplats Hallunda p g a av en trafikolycka med en lastbil tidigare under natten.

Fortfarande råder beslut om stopp för tung trafik på E20 söder om trafikplats Vasa i nordlig riktning. Man inväntar plogning av vägen.

Uppdatering klockan 04:30

En tung lastbil med släp har  kanat in i ett räcke på E4/E20 i nordlig riktning vid trafikplats Vårby. Det råder begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen. 

Även E20 i nordlig riktning har nu öppnats för tung trafik i samband med att plogning har genomförts.

Uppdatering 05:50

Det brinner i en personbil på E4/E20 i nordlig riktning vid trafikplats Bredäng. Begränsad framkomlighet på förbi brandplatsen. Fordonet som brinner står i det högra körfältet.

Mest läst av andra