Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Trafikkontroll Mellan klockan 06-09 pågick trafikkontroller på flera platser i Stockholms län. Här är ett urval av de som pågick under den nämnda tiden.

Botkyrka, Huddingevägen, Södertälje, Prästgårdsvägen, Vallentuna, Stockholms län

Botkyrka kommun
På Sankt Botvidsvägen stoppades ett 30-tal förare. De utandningsprov som gjordes i sållningsinstrumentet var alla utan anmärkningar. Fyra fordonsförare rapporterades för att ha kört över gällande hastighet, på den aktuella platsen är det 30km/h. Polisen omhändertog ett körkort, en av de fyra förarnas, och det kommer lämnas över till Transportstyrelsen som är de som beslutar om körkortsbehörigheten ska återkallas eller inte.

Huddinge kommun
En person medtogs till stationen för fortsatt utredning angående misstänkt rattfylleri i samband med trafikkontrollen på Huddingevägen. Vid den fortsatta utredningen inne på stationen uppmättes inte någon straffbar mängd alkohol i förarens utandningsluft. Hon är inte misstänkt för rattfylleri.

Stockholms stad Kungsholmens stadsdelsförvaltning
Vid kontrollen på Klarastrandsleden rapporterades elva fordonsförare rapporterades för att ha använt mobiltelefonen under färd. En förare rapporterades för att ha kört fordonet utan giltig behörighet.

Vid kontrollen på Nordenflychtsvägen rapporterades tre fordonsförare för hastighetsöverträdelse. På den aktuella sträckan är högsta gällande hastighet 30km/h,

Södertälje kommun
En person medtogs till stationen för fortsatt utredning angående misstänkt rattfylleri i samband med trafikkontrollen på Prästgårdsvägen. Inne på stationen uppmättes förarens alkoholhalt till 0.15 milligram per liter utandningsluft, han är misstänkt för rattfylleri.

Upplands Väsby kommun
Sju förare rapporterades för hastighetsöverträdelse på Bjursvägen. På den aktuella sträckan är högsta tillåtna hastigheten 40 km/h. En förare rapporterades för att ha använt mobiltelefon under färden.

Vallentuna kommun
På Lingbersvägen rapporterades 20 fordonsförare, de flesta för hastighetsöverträdelse. På den aktuella platsen är det 30 km/h. En förare rapporterades för att inte använt bilbälte under färd.

Värmdö kommun
24 stycken fordonsförare kontrollerades mot sållningsinstrumentet för rattfylleri vid kontrollen på Ösby skolväg. Alla prov var utan anmärkning.

12 stycken fordonsförare kontrollerades vid Strömma. Allt var utan anmärkning vid dessa kontroller.

Mest läst av andra

Brand Villabrand i Olofsbo.

Falkenberg, Hallands län

Räddningstjänst och polis larmas till en villabrand. Villan är enligt uppgifter från SOS helt övertä...