Karta som med röd fyrkant ramar in Stavsnäsvägen, Skeppsdalsström, Värmdö, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, personskada En buss och en bärgningsbil har kolliderat på Stavsnäsvägen invid Skeppsdalsström. Föraren av bussen är allvarligt skadad.

Stavsnäsvägen, Skeppsdalsström, Värmdö, Stockholms län

Han har transporterats till sjukhus i ambulanshelikopter. Flera passagerare ombord på bussen är lindrigt skadade. På platsen råder svår halka. Vägen är i nuläget avspärrad för trafik.

Uppdatering klockan 10:30

Totalt har ett 20-tal personer skadats i trafikolyckan. Fyra personer har ådragit sig allvarliga skador.

Uppdatering klockan 11:15

Av de totalt 20 skadade har 12 transporterats till sjukhus. Sjukvårdsinsatsen är avslutad och har nu övergått till en brottsutredande fas. Olycksplatsen dokumenteras av poliserna på plats. Kriminaltekniker och Haverikommissionen har konsulterats. Just nu undersöks möjligheten att för personbilar kunna leda om trafiken förbi olycksplatsen.

Uppdatering klockan 12:45

Den brottsutredning som inletts är rubricerad vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Länsväg 222/Stavsnäsvägen bedöms under det att utrednings- och bärgningsarbetet pågår vara avstängd i båda riktningar fram till kl 16:00.

Uppdatering klockan 16:40
Körfälten på länsväg 222/Stavsnäsvägen är nu öppen i båda riktningarna. 

Mest läst av andra