Karta som med röd fyrkant ramar in Finlandsgatan, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, smitning från Polisen misstänker att en gångtrafikant blev påkörd av två olika fordonsförare på Finlandsgatan. Två personer får sjukhusvård efter olyckan.

Finlandsgatan, Stockholm, Stockholms län

På olycksplatsen fick polisen veta av fordonsföraren, som var kvar på platsen, att den man han hade kört på hade legat på Finlandsgatan och en bit ifrån ett övergångsställe. 

Den påkörde mannen fördes till sjukhus med trolig hjärnskakning och förmodad ryggfraktur. Hans minnesbild av olyckan var inte tydlig när polisen pratade med honom på olycksplatsen.

I det utredningsarbete som gjordes på platsen kom det fram att mannen blivit påkörd när han stod vid eller på ett övergångsställe på Finlandsgatan. Av kraften har han förflyttats i luften ungefär 10 meter och blivit liggande på Finlandsgatan. När han låg på marken blev han påkörd av den fordonsförare som stannade kvar på olycksplatsen.

Vid olycksplatsen låg det kvar delar från en yttre sidospegel och ett emblem från ett fordon av märke Toyota.

Den förare som stannade kvar på platsen skadades inte fysiskt vid olyckan men behövde vård för att bearbeta det han varit med om.

Polisen utreder olyckan som trafikolycka, smitning samt vållande till kroppsskada.

Mest läst av andra