Karta som med röd fyrkant ramar in Täby, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våld/hot mot tjänsteman En misstänkt beväpnad man uppträdde hotfullt mot polispersonal vid Täby polisstation. Polis öppnade verkanseld mot mannen.

Täby, Stockholms län

Den misstänkte mannen befann sig utanför Täby polisstation och uppvisade vapenliknande föremål. Polis avlossade verkanseld, varav ett skott träffade mannen i benet. Mannen är förd till sjukhus. Ingen ytterligare person är skadad. Platsen är avspärrad för undersökning.

Uppdatering klockan 08.00:
Nationella bombskyddet är på plats för att undersöka föremål. Mannen som är förd till sjukhus är gripen. Denne ska inte vara livshotande skadad.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott och grovt olaga hot är inledd. En särskild polisåklagare kommer att utreda polisens våldsanvändning, vilket alltid görs.

Uppdatering klockan 08.35:
Nationella bombskyddet är nu klara på platsen och avspärrningarna har minskats ned. Syftet med bombskyddets undersökning var att utesluta att den gripna personen inte hade något farligt föremål på sig. Något farligt föremål har inte påträffats på platsen. Nu övergår polisens arbete till en kriminalteknisk undersökning.

Uppdatering klockan 15:22
Avspärrningen utanför polisstationen är borttagen då teknikerna är klara med sitt arbete. Den gripne är efter beslut av åklagaren anhållen på sannolika skäl för olaga hot. Gärningspersonen är kvar på sjukhus och hans skador beskrivs som ej livshotande.

Mest läst av andra