Karta som med röd fyrkant ramar in Söderskolan, Stadsparken, Sandviken Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel Polisen söker vittnen till två misshandlar som inträffade 9 och 11 november.

Söderskolan, Stadsparken, Sandviken

Den första misshandeln inträffade på en cykel- gångbana mellan Söderskolan och Björksätraskolan lördagen den 9 november runt klockan 18:00.

Polisen söker vittnen till händelsen då en man blev angripen av fyra personer. Gärningsmännen var alla män.
Det började med att de kastade snöbollar och sedan sparkade man ned målsägaren och slog honom med knytnävsslag och sparkar. Gärningsmännen skrek okvädningsord till målsägaren.

Alla iakttagelser mellan klockan 17:00-18:30 i närheten av brottsplatsen, cykelbanan mellan Söderskolan och Björksätraskolan, är av intresse om man har iakttagit unga män som har uppträtt provocerande eller att man sett misshandeln ske.

Den andra misshandeln inträffade måndagen den 11 november i Stadsparken klockan 17:35. En man i 50-års ålder ska cykla genom parken när fyra män började kasta snöbollar på honom. När han bad männen sluta så fick han slag i ansiktet av några av männen. Man skrek även okvädningsord till målsägaren.

Det finns signalement på gärningsmännen men polisen vill ha in fler uppgifter kring händelserna och vill därför inte lämna några uppgifter som kan påverka ev. vittnen till händelserna.

Båda målsägarna ropade på hjälp vid händelserna och då sprang gärningsmännen i väg från brottsplatserna.

Det finns en del likheter i brotten, så därför kan man inte utesluta att det kan ha varit samma gärningsmän till båda brotten.

Båda målsägarna mår efter omständigheterna väl men det har varit en väldigt obehaglig upplevelse för dem.

Har man vittnesuppgifter eller tips att lämna till polisen ringer man 114 14 eller mailar.

Mest läst av andra