Karta som med röd fyrkant ramar in Stenorsvägen, Silvergården, Landskrona, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Stenorsvägen. Motorcyklist med passagerare stannar inte på polisens stopptecken.

Stenorsvägen, Silvergården, Landskrona, Skåne län

En polispatrull observerar en motorcykel, där förare och passagerare saknar hjälm, på Stenorsvägen och signalerar till motorcykelns förare att stanna. Motorcykelns förare stannar inte på signaleringen och ökar hastigheten, ett förföljande inleds.

Förföljandet tar slut på Silvergården, där motorcykeln kolliderar med polisbilen och välter. Passageraren avviker från platsen till fots och föraren ligger kvar vid motorcykeln. Ambulans tillkallas och föraren, en man i 25-årsåldern, förs till sjukhus med ambulans. Förarens skador visar sig vara av lindrig art. Passageraren kan senare lokaliseras och även han har lindriga skador, som är omsedda av sjukvårdspersonal.

Både motorcykel och polisbil skadades vid kollisionen.

Motorcykelns förare är misstänkt för olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri under påverkan av narkotika (drograttfylleri) och ringa narkotikabrott eget bruk.

Mest läst av andra