Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Kungsportsavenyn, Tingsrätten, Kemivägen, Smörgatan, Västra Götaland Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon. Här presenteras ett urval av nattens händelser i länet. Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Göteborg, Kungsportsavenyn, Tingsrätten, Kemivägen, Smörgatan, Västra Götaland

00.59 Göteborg, våld mot tjänsteman.
En person grips på Kungsportsavenyn då han gjort sig skyldig till ovan brott av ordningsvakter. En patrull till platsen som övertar gripandet och mannen får följa med för vidare förhör efter att han sovit ruset av sig.

 

01.06 Ale, mordbrand.

Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen då en villa skall vara helt övertänd, oklart med skadeläget. Visar sig att de är de boende själva som larmat och samtliga har lyckats med att ta sig ut ur huset utan några fysiska skador. Huset är så övertänt att man inte kan släcka den. Platsen kommer att spärras av för en teknisk undersökning så fort räddningstjänst meddelar att eftersläckningsarbetet är klart.

 

01.44 Göteborg, personrån.

En person blir knivrånad på sin mobiltelefon, hörlurar m.m. utanför Tingsrätten varför polis larmas till platsen. Patrullerna söker av närområdet efter de två knivrånarna och efter en kort stund träffar man på två killar som stämmer överens med det signalement som anmälaren uppgivet. När patrullen kontrollerar killarna hittar man sakerna som anmälaren blivit av med dock hittar man inte kniven som de använde och hotade anmälaren med. En hundpatrull söker längs flyktvägen och efter en stunds sökande kan man hitta kniven som använts. De båda killarna som är i 20 samt 30 års åldern är anhållna efter förhör.

 

01.45 Göteborg, inbrottsstöld.

En person kan gripas av väktare på Kemivägen efter att ett larm utlösts. Mannen hade en kofot med sig samt en hel del misstänkt stöldgods som tas i beslag. Polis till plats som tar med sig mannen för vidare utredning.

 

06.05 Göteborg, stöld alternativt häleri.

En patrull skall stanna och kontrollera en bil på Smörgatan men den visar inga tecken på att stanna. Efter ett kort förföljande kan man stanna bilen och det visar sig att bilen är full med misstänkt stöldgods. Det rör sig om nyare verktyg av olika slag som man inte kan redogöra över var man fått tag i dessa. De tre personerna som färdades i bilen grips och bilen tas i beslag för vidare utredning.

Polisen Västra Götaland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra