Karta som med röd fyrkant ramar in Rättvik, Vansbro, Leksand, Borlänge, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Det har varit en normal lördagsnatt i länet. Nedan följer ett urval av händelser.

Rättvik, Vansbro, Leksand, Borlänge, Dalarnas län

Stöld genom inbrott, Rättvik kl. 22.00

En eller flera okända personer har tagit sig in i en bostad genom ett fönster. Polisen har varit på plats och sökt efter misstänkta personer utan att hitta några. I nuläget är det oklart vad som har blivit stulet.

Stöld, Vansbro kl. 23.18

En tjej och en kille i 15-årsåldern är misstänkta för att ha stulit en vägskylt. Polisen skriver anmälan om stöld och man informerar dessutom socialtjänsten.

Knivlagen, Leksand kl. 01.03

En man i 20-årsåldern är omhändertagen enligt LOB. Mannen visar tecken på att vara påverkad av narkotika och får lämna prov för att kontrollera det. Han är dessutom misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

Stöld/inbrott, Borlänge kl. 03.02

Fem ungdomar är misstänkta för brott efter att en patrull stoppat och kontrollerat ett fordon. I fordonet fanns misstänkt stöldgods som troligtvis kommer från ett inbrott i ett gatukök i närheten. Samtliga fem greps men efter förhör blev fyra av dem släppta, den femte var efterlyst från ett SIS-hem och ska köras tillbaka dit. Samtliga är killar mellan 15 och 18 år.

Trafikolycka, Borlänge kl. 04.54

En bilist, en tjej i 15-årsåldern, är misstänkt för olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel och vårdslöshet i trafik efter att ha kört av vägen och in i ett plank. I bilen färdades ytterligare tre personer, samtliga under 18 år. Ingen person blev skadad i samband med olyckan.

Utöver detta har vi bland annat hanterat fyra misstänkta rattfyllerier runt om i länet, fyra viltolyckor utan personskada, kontrollerat 22 personer eller fordon och hanterat två LOB. Vi har också hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra