Karta som med röd fyrkant ramar in Vårgårda, Rasta, Trollhättan, Vargön, Göteborg, Säveåns Strandgata, Västra götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är Hans Lippens

Vårgårda, Rasta, Trollhättan, Vargön, Göteborg, Säveåns Strandgata, Västra götalands län

190408

Kl 22:54              Dals-Ed           brand

Räddningstjänst och polis larmas till Rölanda området där det enligt uppgift brinner i en fastighet. När räddningstjänsten kommer fram är villan helt övertänd och går ej att rädda. Villan brinner helt ned och polisen söker ägaren. En teknisk undersökning kommer att ske så snart det är möjligt men troligen inte under dagen idag.  Polisen eftersöker villa ägaren som kan vara på annan plats. Anmälan skrivs inledningsvis rörande mordbrand. Släckningsarbetet pågår ännu och beräknas vara klart under morgonen.

190409

Kl 03:11              Vårgårda,         inbrott
En väktare anmäler att det är inbrott på Rasta i Vårgårda. När väktaren kommer fram till platsen blir han hotad med någon form av verktyg och därefter försvinner gärningspersonerna  platsen i bil och åker i väldigt snabb fart  söderut. Anmälan skrivs rörande grov stöld genom inbrott. Det är ännu oklart vad som är tillgripet men lokalen är genomsökt . I samband med att poloispatrullen är på väg fram till platsen möter de en personbil som väcker deras uppmärksamet. Ett förföljande påbörjas och färden går i riktning mot Trollhättan. Det är väldigt lite trafik så det är lätt för poliospatrullen att följa. När de kommer fram till Vargön stannar bilen och föraren kan gripas och han misstänks för drograttfylleri och olovlig körning. Troligen hade han ingeting med inbrottet att göra.
Beträffande inbrottet på Rasta skrivs det anmälan stöld genom inbrott, grovt olaga hot och försök till grov misshandel mot väktaren som först kom till platsen. Ingen annan gärningsperson är ännu gripen.

Kl 03:48              Göteborg, olaga intrång

Väktare ser en person inne i en fastighet vid Säveåns Strandgata. När polispatrullen kommer fram till platsen lämnar personen, en man platsen í riktning mot Säveån. Polispatrullen stoppar mannen för kontroll. Anmälan skrivs rörande olaga intrång då det inte går att knyta mannen till något inbrott. Han är dessutom så berusad så han får först sova berusningen av sig innan förhör kan hållas med honom

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra