Sammanfattning vecka Polisruta Älvkarleby och Tierp

Tierp, Skärplinge, Månkarbo, Örbyhus, Strömsberg, Älvkarleby Kommun, Skutskär, Bodaskolan, Älvkarleby

Tierp kommun

Flera anmälningar gällande olaga intrång har inkommit från en och samma fastighet i centrala Tierp. Det handlar om att personer tagit sig in i fastigheten och sprungit runt i dess loftgångar. Vid något tillfälle har det också förekommit skadegörelse.

Vid ett misstänkt stöldförsök från ett uthus i Försäter, Skärplinge, lämnades dörrarna öppna så att en vattenpump frös sönder.

Även rullatorer kan vara stöldbegärliga vilket en kvinna i Tierp fick erfara då hon lämnade den intill en parkering i samband med en biltur. Rullatorn tillgreps, med stora besvär för den drabbade som följd.

En anmälan om stöld upprättades i Månkarbo efter att en gärningsman brutit sig in i ett uthus och tillgripit gods.

En bil iakttogs av polis mellan Tierp och Månkarbo och vid kontroll visade det sig att föraren hade återkallat körkort. Föraren rapporterades därför för grov olovlig körning.

I Tierp kontrollerade polis en bil med falska registreringsskyltar. Föraren blev förutom brottet märkesförfalskning också misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och innehav av narkotika.

Bara någon timme senare kontrollerade polisen en annan bil på LV292 mellan Tierp och Örbyhus. Vid kontrollen påträffades en mängd utrustning som brukar användas vid inbrott och omständigheterna i övrigt gjorde att misstanke om förberedelse till stöld uppstod. Personen rapporterades också för grov olovlig körning, drograttfylleri och brott mot knivlagen.

En person påträffades av polis i Strömsberg och då personen uppträdde påverkat uppstod misstanke om narkotikabrott. Sedvanliga prover fick lämnas.

Älvkarleby kommun

Från kommunen har en hel del klagomål gällande att hundägare inte har kontroll över sina hundar inkommit. I ett fall i Skutskär attackerade en lösspringande hund två andra hundar som var ute med sin ägare. Ägaren till de två hundarna lyckades med viss ansträngning freda sina hundar från att få skador.  Polisanmälan upprättades.

En anmälan om försök till stöld upprättades efter att brytmärken upptäckts på en dörr tillhörande Bodaskolan.

I samband med en fordonskontroll i Långsand rapporterades föraren för grov olovlig körning. Detta då personens körkort var återkallat.

Två personer boende i Skutskär drabbades av bedrägeri genom att någon olovligen genomfört transaktioner med deras kontokortsuppgifter. De två fallen har ingen koppling till varandra och gärningspersonerna kan vid dessa brott finnas var som helst i hela världen.

Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby

Malin Bergefur, områdespolis Tierp

Jörgen Wilestedt, områdespolis Älvkarleby

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra