Karta som med röd fyrkant ramar in Alvik, Umeå Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Alvik, två personer misstänkta för stöld.

Alvik, Umeå

I går tisdag strax före klockan 18.00 så grep polis en man i 50-årsåldern samt en kvinna i 45-årsåldern misstänkta för stöld i en butik. De bar på en specialpreparerad väska i vilken patrullen fann tillgripna kläder till ett godsvärde som överstiger gränsen för stöld, vilken är 1 000 kronor.

Mannen misstänks även för grov olovlig körning och kvinnan misstänks för ringa narkotikabrott. De är frigivna efter förhör, men misstankarna kvarstår.

Bilen som paret färdades i togs i beslag med stöd av TBL 7 § (lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott)* för att förhindra fortsatt brottslighet.

Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
* 7 §  Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Mest läst av andra