Karta som med röd fyrkant ramar in Stockholm, Danderyds Kommun, Bålsta, Enköping, Uppsala, Västmanlands Län, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Förare misstänkt för flera brott efter förföljande.

Stockholm, Danderyds Kommun, Bålsta, Enköping, Uppsala, Västmanlands Län, Uppsala län

Polisen i region Stockholm larmar polisen i Region Mitt med anledning av en personbil som ska ha vägrat stanna i samband med att en polispatrull har försökt stoppa bilen i Danderyds kommun.

Bilen ska sedan ha lämnat Stockholm via E18 i hög hastighet och vidare mot Bålsta och Enköping i Uppsala län. I Enköping har färden sedan gått vidare på riksväg 70, fortfarande i hög hastighet, i riktning mot Sala. Strax söder om Sala i Västmanlands län kan polisen stoppa bilen med hjälp av spikmatta.

Föraren, som är en man i 35-årsåldern, misstänks bland annat för grov vårdslöshet i trafik och för att ej ha stannat för polismans tecken.

Polisen valde tidigt att avbryta förföljandet och bilens färd har i stället följts med hjälp av en polishelikopter fram tills dess att färden kunde stoppas. Ingen person ska ha fått några allvarliga skador i samband med händelsen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra