Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Åldringsbrott Flera fall av åldringsbrott anmäls i Enköping.

Hägnadsvägen, Långgatan, Enköping, Uppsala län

Kl 14:58 anmäler en anhörig till en kvinna i 100-årsåldern i Romberga att den äldre kvinnan blivit uppringd av någon som sade sig jobba på banken. Samtalet gällde att någon försöker komma åt hennes pengar. Det är oklart vem som ringt.
I fredags anmälde den äldre kvinnan att hon hade besök hemma av personer som påstod att de kom från banken och ville ha koden till hennes bankkort. Ingen kod lämnades ut.

Kl 15:30 anmäler en anhörig till en kvinna i 100-årsåldern på Hägnadsvägen att den äldre kvinna både blivit uppringd och fått besök av en man som utgett sig komma från banken. Han har bett om att få den äldre kvinnans bankkort och kod, men kvinnan har inte lämnat ifrån sig något.
Kvinnan krävde att mannen skulle legitimera sig, något han inte kunde.

Kl 16:40 anmäler en anhörig till en kvinna i 90-årsåldern på Långgatan att hon haft besök i bostaden av en man som utgett sig för att vara utsänd av banken. Han hämtade hennes bankkort och fick även koden till kortet. Nu har det tagits ut pengar på kontot.

Uppdatering kl 19:55

Det finns ytterligare en anmälan sedan tidigare. I lördags anmälde en kvinna i 95-årsåldern på Astrakangatan en händelse från fredagen.
Då fick hon besök hemma av en man som sade sig komma från banken. Mannen uppgav att det var något fel på hennes kort och att han därför behövde det. Han fick kortet och tog samtidigt kontanter.Mest läst av andra