Karta som med röd fyrkant ramar in Vackra Birgers Väg, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Anträffat gods En person får syn på sin stulna elcykel. En misstänkt gärningsman grips.

Vackra Birgers Väg, Uppsala, Uppsala län

I lördags stals anmälarens elcykel och strax före klockan 20 på onsdagen får anmälaren syn på sin cykel vid Vackra Birgers väg i Uppsala. En främmande man cyklar på elcykeln och anmälaren följer efter så långt det är möjligt, men får ge upp när cyklisten försvinner ut i terrängen vid koloniområdena vid Gottsundagipen.
Polis kommer till platsen och kan gripa den misstänkta cykeltjuven som kör omkull på elcykeln och gör sig illa på handbromsen. Den misstänkta gärningsmannen förs till sjukhus med ambulans.

Uppdatering/rättelse kl 21:54

När polisen kör ner i området kring kolonilotterna påkallas polisens uppmärksamhet av en grupp människor som vill ha hjälp  eftersom en person kört omkull på en elcykel och skadat sig. Den skadade personen visar sig vara just den misstänkta gärningsman som polisen har åkt till området för att söka efter.
Den misstänkta gärningsmannen säger att han lånat cykeln av en annan person och båda dessa personer (en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern) är nu misstänkta för häleri, men ingen har gripits.

Elcykeln har återlämnats till ägaren.

Mest läst av andra