Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Brand Brand i flerfamiljshus, Bålsta

Bålsta, Bålstavägen, Borgen, Håbo, Uppsala län

Kl 03.00 inom larm om brand i flerfamiljshus på Bålstavägen i Bålsta. Branden skall ha varit fullt utvecklad med spridning upp på taket i samband med att räddningsresurser anlände.

Polisen har varit räddningstjänsten behjälplig med utrymning av fastigheten, sammanlagt ca 25 personer. Inga personer skall ha skadats i samband med branden.

Biografen Borgen har öppnats upp och används som samlingslokal för de boende som inte kunnat ta sig hem till vänner/bekanta.

Polisen har även vidttagit diverse utredningsåtgärder på platsen för att försöka utröna vad som kan ha orsakat branden. I nuläget finns inga uppgifter som tyder på att branden skulle varit anlagd. En förundersökning gällande mordbrand är inledd i syfte att kunna utreda brandorsaken.

Insatsen fortgår.

UPPDATERING KL. 06.08

Efter utredningsåtgärder på plats har man rubricerat om ärendet till grov allmänfarlig vårdslöshet. Den operativa insatsen är avslutad. Platsen är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. Eftersläckning på brandplatsen fortgår.

Uppdatering kl 09:02

Vid branden evakuerades både det brinnande flerbostadshuset och ett grannhus. De boende i grannhuset har fått återvända till sina lägenheter.
Det brunna huset består av åtta lägenheter fördelade på två plan. De boende på nedre botten har fått möjlighet att tillfälligt hämta olika tillhörigheter i sina bostäder, men har alltså inte kunnat återvända permanent.
De boende i de fyra lägenheterna på plan 2 har inte kunnat besöka sina bostäder alls.
Taket och vinden är kraftigt skadat av branden och arbete pågår bland annat med kranbilar för att komma åt eventuella mindre härdar i stukturen.
Polisen har bevakning på plats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra