Karta som med röd fyrkant ramar in Sala Backe, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Detonation i trappuppgång i Uppsala.

Sala Backe, Uppsala, Uppsala län

Polisen får in flera samtal om en kraftig smäll på en adress i Uppsala.

Flera patruller beordras till platsen där man kan konstatera att en detonation har ägt rum i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i stadsdelen Sala backe.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts och polisen har beslutat att spärra av området kring den här platsen.

Uppdatering klockan 07:04

Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha kommit till skada i samband med detonationen, utan enbart materiella skador på den aktuella fastigheten.

Uppdatering klockan 10:11

Med anledning av händelsen har polisen beslutat om att inleda en så kallad särskild händelse. 

Nationella bombskyddet är just nu på plats för att göra en teknisk undersökning av platsen, och man genomför just nu också dörrknackning i området.

Området är fortfarande avspärrat, men avspärrningarna ska just nu inte påverka trafiken i området. När det gäller boende i fastigheten så har man valt att inrymma dessa i sina lägenheter tills vidare.

Polisen är angelägna om tips från allmänheten som kan ha gjort iakttagelser i samband med detonationen som inträffade strax innan klockan 06.00 i morse. Ring polisen på 114 14. Vid brådskande ärende, ring 112.

Uppdatering klockan 14:28

Polisen misstänker att detonationen kan vara riktad mot en polisanställd som bor på den aktuella adressen.

Efter en teknisk undersökning misstänker polisen att det är en handgranat som har detonerat.

Händelsen i media

Mest läst av andra