Karta som med röd fyrkant ramar in Eknäs, Enköping, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Person har rymt från behandlingshem i Enköping.

Eknäs, Enköping, Uppsala län

Personal från ett behandlingshem i Eknäs utanför Enköping larmar polisen då en av de boende har rymt. Enligt personalen handlar det om en pojke i 15-årsåldern som är på rymmen, och han ska vara dåligt klädd, förmodligen barfota.

Polisen, som bedömer att pojken inte ska vara farlig för allmänheten, söker just nu med flera polispatruller och helikopter i det aktuella området.

Med anledning av den kalla temperaturen och vädret är polisen angelägna om att hitta pojken så snabbt som möjligt. Om du ser pojken, eller tror dig se honom, kontakta därför polisen omedelbart på 112.

Uppdaterad, kl 21.06:

Tack vare tips från allmänheten, som hade läst om försvinnandet i media, har polisen kunnat göra bedömningen att pojken inte längre ska befinna sig i en situation där det finns en fara för hans liv.

Pojken är fortsatt inte anträffad av polisen, men han ska inte längre befinna sig utomhus och polisen har därmed kunnat avbryta den aktiva sökinsatsen i området kring Eknäs.

Polisen vill passa på att tacka alla som har engagerat sig i sökandet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra