Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Misshandel, grov Grov misshandel, misshandel samt rån i centrala Uppsala

Stadsparken, Akademiska Sjukhuset, Kungsgatan, Uppsala, Uppsala län

Vid 18.20 tiden mottog polisen flera samtal om oroligheter i Stadsparken i centrala Uppsala. Ett större ungdomsgäng beväpnade med tillhyggen var på väg in i parken för att göra upp med en annan ungdomskonstellation.

Polisen var snabbt på plats och kunde skingra kombatanterna. I samband med detta tränger sig några personer in på ett inhägnat område. Då dessa skall kontrolleras av polis uppstår tumult och polis får i samband med detta använda sig av s.k. OC-spray för att få kontroll på situationen.

Flertalet personer kontrolleras och polis kan konstatera att flera av ungdomarna har synliga skador vilket man tror härrör från slagsmål. Ingen vill dock medverka i någon polisutredning.

En stund senare inkommer en person i 20-årsåldern till Akademiska sjukhuset med en stickskada i rumpan. Ej heller denna person vill medverka och berätta för polis vad som inträffat. Arbetshypotesen från polisens sida är att denna stickskada uppkommit i samband med bråket i Stadsparken.

Händelsen har renderat i anmälningar om grov misshandel samt olaga intrång. 

Ca en timme senare inkom ytterligare larm om bråk utanför Willys på Kungsgatan. Polis på plats kan kontatera att denna händelse troligtvis är en fortsättning på bråket i stadsparken. Denna händelse har renderat i en anmälan gällande misshandel samt rån, då personer på plats blivit misshandlade samt en person blivit av med sin mobiltelefon.

Inga personer är frihetsberövade i nuläget.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra