Karta som med röd fyrkant ramar in Skolsta, Enköping, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Fordon körde in i polisfordon i samband med förföljande, RV55, Enköping

Skolsta, Enköping, Uppsala län

I samband med att patrull skulle kontrollera ett fordon på RV55 utanför Enköping vägrade föraren av fordonet att stanna. Ett förföljande inleddes och vid Skolsta vänder fordonet och i samband med det kör föraren av det flyende fordonet in i polisbilen för att sedan fly till fots. Två personer har gripits i närområdet. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

En polisman har fått uppsöka vård på sjukhuset efter händelsen.

I nuläget kommer ingen mera information att kunna lämnas ut i ärendet.

Uppdaterad kl 06:33

De två gripna är en man i 45-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern som är kända av polisen sedan tidigare. De kan gripas med hjälp av bland annat helikopter och hundpatrull. Efter ett inledande förhör beslutar åklagare att anhålla kvinnan och mannen som misstänks för försök till mord på polisman. 

Mannen blir också misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott. Kvinnan misstänks också för ringa narkotikabrott och tillåtande av olovlig körning.

I samband med att den flyende bilen försöker köra på polisbilen avlossas verkanseld mot bilen. Ingen person träffas av skottet. Bilen är tagen i beslag och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Den skadade polismannen avförs med ambulans till sjukhus där han fortfarande vårdas för sina skador. Skadeläget är oklart, men stabilt.

Mest läst av andra