Karta som med röd fyrkant ramar in Enköping, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Man skjuter mot ett hus och grips misstänkt för försök till mord.

Enköping, Uppsala län

Polis larmas om en hotfull beväpnad man i Härnevi norr om Enköping. Mannen är påverkad och skjuter mot ett hus. Polisen inleder en insats med flera patruller och tar även hjälp av helikopter. För säkerhets skull tillkallas också ambulans.
Polis är snabbt på plats och påträffar misstänkt gärningsman som försökt fly från platsen i bil, men kört i ett hus på en annan fastighet.
Den misstänkta gärningsmannen är i 60-årsåldern och blir sprejad med pepparsprej vid gripandet, men i övrigt går gripandet lugnt tillväga.

Ingen har kommit till fysisk skada vid händelsen, men det fanns personer hemma i det hus misstänkt gärningsman sköt mot och händelsen rubriceras som försök till mord alternativt grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra