Karta som med röd fyrkant ramar in Björklinge, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp En person avlider i samband med ett bråk med en annan person.

Björklinge, Uppsala, Uppsala län

Polis och ambulans larmas till en adress i Björklinge där en person (målsägande) ligger på utomhus marken svårt skadad efter ett bråk.
Flera patruller beordras till adressen och den skadade personen förs till sjukhus med ambulans men livet går inte att rädda.
Den person som misstänks ha deltagit i bråket med målsägande kommer självmant till polisens patruller och grips.

Det finns ett antal andra individer på platsen för händelsen som har sett delar av händelseförloppet, dessa ska höras som vittnen. Polisen arbetar även med spårsäkring i området.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och anhöriga är underrättade.
Polisen lämnar inga övriga detaljer om händelsen i nuläget.

Uppdatering 11/1 kl 09:17
Både misstänkt gärningsman och målsägande är pojkar i 15 till 18-årsåldern. Den misstänkte gärningsmannen har anhållits under natten av åklagare och förundersökning är nu åklagarledd. Misstankarna gäller mord
Den tekniska undersökningen på platsen är avslutad och avspärrningen har hävts. Polisen arbetar vidare i utredningen med framförallt förhör.
Polisen har inga andra uppgifter att ge om den pågående utredningen utan hänvisar alla andra frågor till åklagaren.

Med anledning av det inträffade håller kommunen fritidsgården i Björklinge öppen från kl 12 och Svenska kyrkan håller Björklinge kyrka öppen mellan kl 15 och kl 21. Var vänlig och respektera att både fritidsgården och kyrkan håller öppet för omhändertagande av sorg.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra