Karta som med röd fyrkant ramar in Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga frihetsberövande Tre män gripna efter insats i Uppsala efter befarat människorov

Uppsala, Uppsala län

Under kvällen den 15:e mars har polisen arbetat med ett ärende gällande människorov, utpressning och rån i Uppsala. Polisen fick larm om händelsen efter klockan 21 på kvällen. Under kvällen samt under natten har en insats pågått i Uppsala och i samband med denna har tre män gripits. Männen fördes till polishuset i Uppsala där de under natten har förhörts. Efter förhör beslutade åklagaren att frige männen. Brottsmisstanken om människorov förligger inte längre i ärendet efter att man har fått kontakt med den person som befarades ha blivit bortförd samt ytterligare utredningsåtgärder som vidtagits i ärendet. Personen har ej heller ådragit sig några fysiska skador i samband med brotten. Männen som blev frigivna är i nuläget misstänkta för rån, misshandel samt grovt olaga hot.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra