Karta som med röd fyrkant ramar in Tärnsjö, Gästhus, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot En man ringer in till SOS Alarm och uppger att han ska döda en person.

Tärnsjö, Gästhus, Heby, Uppsala län

Polispatruller larmas till Tärnsjö i Heby med anledning av att en man har ringt till SOS Alarm och sagt att han ska döda en person. Mannen, som är i 50-årsåldern, är berusad och rör sig i området med en yxa, och det finns även uppgifter om att han har tillgång till en pistol. Patrullerna hittar mannen på en adress i området och kan under lugna omständigheter gripa honom för grovt olaga hot alternativt förberedelse till mord. I ett gästhus på adressen där mannen grips hittas en pistol som beslagtas av polis.

UPPDATERING 19/11: Mannen är anhållen av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Polisen Uppsala län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra