Karta som med röd fyrkant ramar in Tierp, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Man gripen misstänkt för försök till utpressning.

Tierp, Uppsala län

Polisen får ett samtal från en person som säger att sonen, som ska befinna sig vid sin bostad på en adress i Tierp, ska ha blivit hotad av en person.

På plats vid bostaden anträffar polisen sonen, som är en man i 30-årsåldern. Mannen är inte skadad men uppger att han har utsatts för ett utpressningsförsök av en man som tagit sig in i bostaden och sedan lämnat i en personbil. En fönsterruta på bostaden visar sig också vara krossad.

En polispatrull anträffar den utpekade personbilen och ett stoppförsök påbörjas. Men föraren vägrar stanna och ett kortare förföljande inleds som slutar med att bilen kommer undan.

En förundersökning gällande försök utpressning inleds och polisen beslutar om en husrannsakan i en bostad där misstänkt gärningsperson kan tänkas befinna sig. I anslutning till den aktuella bostaden stoppas en bil av en personal från regionala insatsstyrkan. I bilen befinner sig den misstänkta gärningspersonen som kan gripas.

Mannen, som är i 45-årsåldern, misstänks bland annat för försök till grov utpressning, grovt hemfridsbrott och grovt olaga hot. Efter beslut av åklagare är mannen numera anhållen.

Mest läst av andra