Karta som visar ungefär var händelsen Övrigt: Allvarlig händelse på konserthus i centrala Uppsala. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Allvarlig händelse på konserthus i centrala Uppsala.

Vaksala Torg, Uppsala, Uppsala län

Polisen får samtal om en allvarlig händelse som har inträffat i ett konserthus på Vaksala torg i centrala Uppsala. Enligt inringare ska en man ha hoppat, eller fallit, från sjunde våningen och därefter träffat två andra personer som har befunnit sig i foajén.

Den person som fallit från hög höjd är en man i 80-årsåldern som konstateras avliden på plats. Ytterligare en person, en man i 60-årsåldern som har befunnit sig i foajén, konstateras avliden senare. En person, en kvinna i 60-årsåldern, är skadad men ska inte ha ha livshotande skador.

Initialt spärrar polisen av byggnaden som för kvällen inrymmer uppskattningsvis 1 000 personer. Ett flertal vittnen hörs på plats innan avspärrningarna kan hävas.

Polisen har i nuläget ingen anledning att tro att ett brott föreligger mannens fall. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Händelsen i media

Mest läst av andra