Karta som med röd fyrkant ramar in Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Här hittar du aktuell information om polisens kommendering i Uppsala län med anledning av krisövningen Havsörn 2019.

Uppsala, Uppsala län

Kl. 16.08
Hittills har krisövningen Havsörn 2019 genomförts enligt plan utan störningar eller oönskade händelser. Polisen har fortsatt förstärkt närvaro på vissa platser i Uppsala län under kvällen och natten.

kl. 11.55
För kännedom råder flygförbud över Forsmarks kärnkraftsverk i Östhammars kommun. Det är förbjudet att flyga lägre än 600 meter i höjdled inom en cirkel med en radie på cirka 1 850 meter med en mittpunkt vid anläggningarna. Flygförbudet gäller alla luftfartyg inklusive drönare och modellflygplan.

Krisövningen Havsörn 2019 äger rum den 23-24 oktober i Uppsala län. Ett sjuttiotal aktörer deltar i en omfattande samverkansövning kring ett scenario som inbegriper en kärnteknisk olycka vid Forsmarks kärnkraftverk. Polisen har en kommendering i samband med övningen för att säkerställa att den kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt.

Övningen bedöms inte påverka trafiken eller allmänhetens tillgänglighet till olika platser i Uppsala län.

I denna händelsenotis kommer aktuella lägesbilder att uppdateras löpande vid behov. Observera att alla uppgifter är initiala och kan komma att ändras.

Frågor från media om kommenderingen hänvisas till polisens ordinarie presstelefon: 010-569 19 59.

Mest läst av andra