Karta som med röd fyrkant ramar in Uppsala, Gränsgatan, Alsike, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Uppsala, Gränsgatan, Alsike, Uppsala län

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 35 ärenden av olika karaktär i polisområde Uppsala. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Inga grova brott eller andra allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

02.16 Polisen larmades med anledning av ett misstänkt inbrott i en butik på Gränsgatan, Alsike. Två personer skulle enligt larmet vara i färd med att stjäla saker ur butiken, de skulle sedan ha lämnat platsen i bil. Polisen fick snart kontakt med bilen och ett kortare efterföljande tog vid. Den flyende bilen körde i diket på länsväg 1039 och voltade men ingen person ska ha skadats allvarligt. Två personer greps på platsen, en av dem fördes till sjukhus i ambulans för kontroll och eventuell vård.
Butiken har spärrats av för teknisk undersökning. Det är i nuläget oklart exakt vad som stulits ur butiken.
De båda gripna misstänks i nuläget för stöld genom inbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra