Karta som med röd fyrkant ramar in Älvkarleby Kommun, Hyttön, Dragon Gate, Skutskär, Bodaskolan, Tierp, Älvkarleby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisruta Älvkarleby

Älvkarleby Kommun, Hyttön, Dragon Gate, Skutskär, Bodaskolan, Tierp, Älvkarleby, Uppsala län

Älvkarleby kommun

En polispatrull fick syn på en stulen bil på E4 i närheten av Hyttön. När föraren fick se polisbilen gasade han på i mycket hög hastighet. Vid Dragon Gate tappade föraren kontrollen över bilen och körde av vägen. Lyckligtvis skadades ingen annan än föraren vid händelsen. Anmälan om grov vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning samt drograttfylleri upprättades.

I samband med en trafikolycka på riksväg 76 blev föraren misstänkt för rattfylleri.

Älvkarleby IP drabbades återigen av skadegörelse. Denna gång krossades ett fönster. Dessutom förstördes den plast som satts ovanpå det fönster som krossades veckan innan.

En bil som stod parkerad på Resecentrum i Skutskär fick tanklocket uppbrutet och tanken tömd på bensin.

I samband med kontroll av en bil i Skutskär medtogs en person för provtagning gällande narkotikabrott.

En anmälan om klotter upprättades då någon sprayat inne i en vägtunnel. Även Bodaskolan har blivit utsatt då det har klottrats på ett flertal fönster.

En lägenhetsinnehavare i Älvkarleby somnade trots att personen hade mat på spisen. Rökutveckling uppstod och räddningstjänsten ryckte ut. Poliserna på plats skrev en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby
Jörgen Wilestedt, områdespolis Älvkarleby

Mest läst av andra