Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Littersbovägen, Tärnsjö, Östervåla, Torgvägen, Harbo, Morgongåva, Axsjövägen, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan från Heby v. 6

Heby Kommun, Littersbovägen, Tärnsjö, Östervåla, Torgvägen, Harbo, Morgongåva, Axsjövägen, Heby, Uppsala län

                                    POLISRUTAN Heby kommun

I förra Rutan efterlyste jag dina synpunkter på Rutan och eventuella förbättringar. Några av er har svarat och framfört att ni vill ha tips för hur man kan skydda sig från inbrottstjuvar. Sammanfattningsvis handlar det om att det alltid ska se ut som någon är hemma. Det kan handla om skottade uppfarter, en radio som är igång, brevlådan ska vara tömd, tvätt kan hänga på torkvindan och liknande åtgärder. Om du ser någon främmande person i ditt område kan du fråga om hen behöver hjälp. Var också observant på okända bilar och notera bilnummer. Om du dessutom ringer till oss NÄR du ser något mystiskt så har vi kommit en bit på väg. Ytterligare en åtgärd är att starta Grannsamverkansgrupper. Ta kontakt med mig så hjälper vi till med upplägget.
Det är mycket angeläget eftersom inbrotten i villor ökade från 20 till 40 under 2018.

Redovisning av några av anmälda brott mellan den 23/1-4/2:

Heby: En tragisk trafikolycka på RV 72 krävde tre dödsoffer. Hög hastighet är en bidragande orsak till olyckan. En körkortslös bilförare rapporterades på Littersbovägen.

Tärnsjö: Tre bilförare är rapporterade för olika trafikbrott.

Östervåla: En körkortlös narkotikapåverkad bilförare ertappades på Torgvägen. I bilen fanns också en narkotikapåverkad passagerare.

Harbo: Länsstyrelsen har gjort en anmälan om otillåten miljöverksamhet.

Morgongåva: Två personer fick föras till sjukhus i samband med en trafikolycka på Axsjövägen.

Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se
OBS! Om det handlar om pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn
kommunpolis

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra