Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Storgatan, Mellanvägen, Försäkringskassan, Tärnsjö, Ärligbo, Östervåla, Torgvägen, Morgongåva, Runhällen, Österbo, Vittinge, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan från Heby v. 20

Heby Kommun, Storgatan, Mellanvägen, Försäkringskassan, Tärnsjö, Ärligbo, Östervåla, Torgvägen, Morgongåva, Runhällen, Österbo, Vittinge, Heby, Uppsala län

                           POLISRUTAN Heby kommun

Jag får ofta frågan om alla anmälda brott redovisas i Polisrutan. Svaret är att vissa brott tas bort. Anledningen kan vara att utredningen skulle försvåras om det framkommer att händelsen är anmäld. Ett annat skäl är att det går att ”identifiera” personerna som är inblandade i händelsen. Speciellt i mindre orter kan detta vara en omständighet som jag måste ta hänsyn till.

Vid en snabb koll på statistiken för anmälda brott 2017, ser det ut som vi ligger på ungefär samma nivå i år som under 2016.

Redovisningen av några anmälda brott som inträffat mellan den 4/5 till den 16/5.

Heby: En man är misstänkt för ringa narkotika brott. Någon har rispat en lång repa på en bil som var parkerad på Storgatan. Inbrott i en bil på Mellanvägen. En man är misstänkt för flera bidragsbrott bl.a. mot Försäkringskassan. En bilförare är misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning.

Tärnsjö: Skadegörelse på en husvagn. En man är misstänkt för flera narkotikabrott,

mannen har erkänt brotten. Under dagtid den 8/5 gjordes det inbrott i en villa i Ärligbo. I Kolningssvedden har det stulits tre crossmotorcyklar som förvarades i en lada.

Östervåla: En person har varit ute och uppträtt som polis. Han stoppade bl.a. en bil. Mannen är misstänkt för föregivande av allmän ställning och olovlig körning. En kvinna har fått sitt bankkonto kapat. En anmälan handlar om ett olaga hot som skett på skolan. I Skogbo har det varit inbrott i ett stall, tjuvarna stal bl.a. verktyg. En rattfull bilförare ertappades på Torgvägen.

Morgongåva: En person är misstänkt för hot mot tjänsteman.

Runhällen: Inbrott i ett fritidshus i Österbo.

Vittinge: En ung kvinna har blivit utsatt för sexuellt ofredande per telefon. ”Snuskgubben” uppgav sig ringa från RFSU.

Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se

Vid pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn

kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra