Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Littersbovägen, Huddungevägen, Tärnsjö, Gäddsjö, Östervåla, Harbo, Morgongåva, Vittinge, Västbergavägen, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan från Heby v. 32

Heby Kommun, Littersbovägen, Huddungevägen, Tärnsjö, Gäddsjö, Östervåla, Harbo, Morgongåva, Vittinge, Västbergavägen, Heby, Uppsala län

                           POLISRUTAN Heby kommun

Jag börjar med att berätta att vi kommer öppna poliskontoret i Heby tisdagen den 22/8 klockan 11-14. Vi kommer sedan ha öppet samma tider varje tisdag. Tycker DU att vi ska ha öppet några andra tider?  Angående de brott som har anmälts under perioden har det varit ovanligt många inbrottsstölder i villor. Jag vill att ni hjälper oss med att vara extra observanta på främmande bilar och personer som vistas i kommunen. Ring till polisen om DU ser något misstänkt.

Redovisningen avser några av brotten som anmälts den 25/7-8/8.

Heby: En narkotika-påverkad bilförare har rapporterats. Inbrott i ett hus på Littersbovägen. Stölder av extraljus från bilar på Huddungevägen. Inbrott i Lantmännens lokal, okänt vad som stulits. En ruta på skolan har krossats.

Tärnsjö: Stöld av en mindre båt i Ingboviken. Inbrott i två villor i Gäddsjö under dagtid den 5/8. Skadegörelse (krossad ruta) på församlingshemmet. En skadegörelse har inträffat på ett behandlingshem.

Östervåla: En man är misstänkt för hemfridsbrott. I övrigt inget anmält brott under perioden. Mycket bra!

Harbo: Stöld ur en olåst bil utanför Harbo. Inbrott i en gäststuga, okänt om det stulits något.

Morgongåva: En person har fått fler än 400 oönskade SMS. Brottet är rubricerat som ofredande.

Vittinge: Inbrott i flera byggnader i Skattmansö, okänt vad som stulits. Stöld av extraljus från bil som var parkerad på Västbergavägen.

Uppmaning: Inför skolstarten brukar alltid skadegörelserna på våra skolor öka. Jag är därför tacksam om du tittar till skolorna när du tar din
kvällspromenaden. Förhoppningsvis kommer det innebära ett mindre antal brott.

Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se
Vid pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn
kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra