Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Nordsjövägen, Grepvägen, Servicehus, Tärnsjö, Östervåla, Systembolaget, Gräsbo, Harbo, Vittinge, Morgongåva, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan Heby v. 48

Heby Kommun, Nordsjövägen, Grepvägen, Servicehus, Tärnsjö, Östervåla, Systembolaget, Gräsbo, Harbo, Vittinge, Morgongåva, Heby, Uppsala län

                             POLISRUTAN Heby kommun

Vi är nu klara med vår ”husbilsturné” som inneburit att vi besökt flera orter i kommunen. Det har varit intressanta möten för oss och förhoppningsvis även för dig. Det var mycket bra att företrädare från kommunens Trygghetsråd medverkade.
Ett problem framkom mycket tydligt i alla orter och det handlade om att det körs är alldeles för fort på våra vägar. Det är inte bara ungdomar som gör detta utan det gäller alla trafikanter. Många vill att polisen ska göra flera kontroller men samtidigt måste DU som bilförare tänka till lite extra även om inte polisen finns på plats.
I övrigt var det många som framförde att Heby kommun är en trygg kommun att leva i.

Redovisning av några av brotten som anmälts från den 16/11-29/11:

Heby: Stöld av växelkassa från en butik. Inbrott i en sommarstuga på Nordsjövägen. Inbrott i villa på Grepvägen. Stöld av mediciner från ett servicehus. En ung man ertappades när han körde en A-traktor som gick för fort. Brottet är olovlig körning.

Tärnsjö: En kvinna har blivit utsatt för ett rån i sin bostad. Ett annat ärende handlar om olaga hot med vapen. Personerna som är inblandade är bekanta med varandra. En man greps för tillgrepp av bil och drograttfylleri.

Östervåla: En ung man är misstänkt för olovlig körning eftersom han kört en A-traktor om gått för fort. En Rattfyllerist ertappades när han var på väg mot Systembolaget. Stöld av verktyg ur ett förråd i Gräsbo.

Harbo: En person är misstänkt för flera narkotikabrott. Stöld ur en ladugård i Låtan. Tjuvarna hade startproblem och fick lämna sin bil på platsen.

Vittinge: Stöld av bilstereo ur en bil.

Morgongåva: En kvinna har blivit misshandlad av en bekant.

Om du vill komma i kontakt med mig är adressen olle.rehn@polisen.se
Vid pågående brott ska du ringa 112.
Olle Rehn /kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra