Karta som med röd fyrkant ramar in Heby Kommun, Littersbovägen, Skovelvägen, Gaffelvägen, Tärnsjö Vulk, Östervåla, Harbo, Vittinge, Lillbovägen, Morgongåva, Ekevägen, Heby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan från Heby v.40

Heby Kommun, Littersbovägen, Skovelvägen, Gaffelvägen, Tärnsjö Vulk, Östervåla, Harbo, Vittinge, Lillbovägen, Morgongåva, Ekevägen, Heby, Uppsala län

                         POLISRUTAN Heby kommun

Nu närmar sig vintern och det är hög tid att kontrollera vinterdäcken. Du måste ha vinterdäck (om det råder vinterväglag) på din personbil mellan 1/12 och 31/3. Det minsta mönsterdjupet ska vara 3 mm.
I samband med älgjakten är det lite oroligt i skogarna och det finns en stor risk att djur kommer ut på vägarna. Var därför lite extra försiktig i trafiken. Speciellt i gryning och skymning är det en stor risk att det kommer ut vilt på vägarna.

Redovisning av några av de anmälda brotten som inträffat mellan den 20/9-3/10:

Heby: En 14-årig pojke är misstänkt för ringa narkotikabrott. I samband med en trafikolycka på Littersbovägen blev föraren misstänkt för narkotikabrott. Flera personer har fått SMS meddelanden med grova sexuella anspelningar. Alla meddelanden kommer från samma telefonnummer. Inbrott i en villa på Skovelvägen. Inbrottsförsök i en villa på Gaffelvägen.

Tärnsjö: En narkotikapåverkad person fick föras till sjukhus i ambulans. Stöld av däck från Tärnsjö Vulk. En narkotikapåverkad man ertappades i samband med en trafikkontroll.

Östervåla: En man är misstänkt för ringa narkotikabrott. En person är misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning.

Harbo: En anmälan om försök till bedrägeri via nätet.

Vittinge: Stöld av verktyg från en firma på Lillbovägen.

Morgongåva: Stöld av verktyg från ett garage i Västerlövsta, godsvärdet är stort. Skadegörelse (glaskross) på Ekevägen. Två narkotikapåverkade bilförare har ertappats.

Om du vill komma i kontakt med mig är min mejladress olle.rehn@polisen.se
OBS! Om det handlar om pågående brott ska du ringa 112.

Olle Rehn
kommunpolis

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra