Sammanfattning vecka POLISRUTAN - Med utdrag av händelser i veckan samt info om nya öppettider för poliskontoret i Knivsta.

Knivsta Kommun, Uppsala, Lustigkulla, Alsike, Centralvägen, Knivsta, Uppsala län

Från fredag eftermiddag 13/11 till fredag eftermiddag 20/11 registrerade regionledningscentralen (RLC) 72 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Det är alla registrerade händelser och larm som rings in till polisen. Det inkluderar både pågående brott och polisens egeninitierade ärende som t.ex. att rapportera någon för ett trafikbrott eller att bemanna poliskontoret.

Poliskontoret – nya öppettider

Kom ihåg att man i första hand ska göra polisanmälningar antingen via tel. 114 14 eller via polisen.se som båda är tjänster som ger service till allmänheten dygnet runt (vid akuta ärenden/pågående brott gäller 112). På telefon och polisens hemsida kan man också lämna tips samt söka information. Nu i Coronatider med social distansering är det ännu viktigare att använda dessa tjänster istället för fysiska besök.

Som komplement till polisens dygnetrunt-service på webben och 114 14 så kan man även besöka polisstationen i Uppsala som är öppet måndag till fredag (se polisen.se för aktuella öppettider). Sen finns det även ett poliskontor i Knivsta. Knivsta är en av få orter som har förmånen att ha ett poliskontor som ytterligare ett komplement till telefon/internettjänst och lokalpolisområdets polisstation. På polisstationer och poliskontor kan man även lämna in mindre typer av hittegods eller söka råd och stöd i vissa frågor. OBS, för passfrågor hänvisas man till Uppsala vilket också kräver tidsbeställning på hemsidan.

Poliskontoret i Knivsta bemannas av lokala poliser som kan variera från gång till gång. Från och med onsdag den 25/11 kommer Knivstas poliskontor ha nya öppettider. De nya öppettiderna är onsdagar kl. 13-16.

Utdrag av händelser från den gångna veckan

Många av händelserapporterna (HR) från veckan är kopplade till trafikbrott, trafikolyckor eller trafikhinder samt att polisen varit i Knivsta och arbetat förbygganade med kontroll av platser, personer och fordon. Här är ett utdrag av några HR:

Ungdomar som samlats vid Lustigkulla förskola under fredagen 13/11 som stört boende i närheten med bl.a. hög musik. Polis var förbi platsen och då var det lugnt. Polisen kontrollerade även Adolfsbergskolan som det ofta varit ungdomssamlingar vid och även där var det lugnt.

Ca 30-40 ungdomar som samlats vid Coop i Alsike på fredagen 13/11 vid 22-tiden. Det ska ha varit mycket oväsen och flera ska ha varit väldigt berusade. Vissa på platsen var så unga som 12-13 år enligt samtal till polisen.

Ungdomshäng den 17/11 vid 19.30-tiden i ett av trapphusen på Centralvägen. En misshandel skedde i samband med detta. De misstänkta gärningspersonerna fångades in av polisen och överlämnades till socialtjänst och föräldrar.

Anmäla brott eller tipsa polisen: ring 114 14 eller via internet på polisen.se - klicka på ”Jag har råkat ut för något” för att anmäla brott eller förlust uppe till vänster på sidan, eller ”jag har sett eller hört något” till höger på sidan för tips. Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra