Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Uppsala, Hyvelgatan, Gävle, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan Sommaren 2018

Knivsta Kommun, Uppsala, Hyvelgatan, Gävle, Knivsta, Uppsala län

Brottsstatistik i Knivsta kommun under första halvåret 2018

Nedan redovisas ett urval av brottstatistiken i Knivsta Kommun första halvåret jämfört med samma tid föregående år. Vi har valt att redovisa de mest intressanta brotten i detalj men de kursiva siffrorna är det totala antalet anmälda brott för respektive brottsgrupp, både fullbordade och försök till brott. Men många av brotten är väldigt få i antal och en liten förändring kan ge stora procentförändringar.

Brottstrenden är tydlig, totalt antal anmälda brott fortsätter att minska över tid, med några undantag och detta trots den kraftiga nedgången under 2017.

I Knivsta handlar det förstås om små numerära tal men minskningen totalt är större i Knivsta än i hela Polisregion mitt (Uppsala, Gävleborg och Västmanland) där antal anmälda brott minskat med 2 %.

Det som sticker ut mest negativt i Knivsta är Misshandel inomhus, obekant med gärningsperson och Brott i nära relation. Mest positivt är antal bostadsinbrott gått ner drastisk, inte ett enda inbrott sen mars, och att antalet övriga tillgreppsbrott minskat även detta år.

   

Hur gick det i Knivsta under sommaren ? Vad gjorde polisen i kommunen ?

Trots en bristfällig resurs vid Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta har många ingripanden gjorts, varav en del har rapporterats om i media. Här kommer ett urval av polisens ingripanden i kommunen.

 26 juni - 19:e augusti

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal 
Trafikolycka
8
Stulen Lastbil,  Hyvelgatan från inhägnat område
1
Stulen motorcykel, Trafikolycka singel, personskador efter att ej ha stannat på polismans tecken. Misstanke om Drograttfylleri
1
Grovt rån Gävle,  en stoppad  stulen bil i Knivsta. Innehav av narkotika
1
Rattfylleri Tack vare medborgare som ringer 112 och ligger kvar bakom tills Polis kommer till platsen. Mycket bra agerat, med beröm godkänt !
1
Husrannsakan
6
Anträffad stulen motorcykel
1
Böter Trafikbrott.  (Varav 3 med direkt körkortsomhändertagande)
19
Gripna misstänkta för brott
5
A-traktor, Rapport olovlig körning, Vårdslöshet i trafik m.m.
2
Rattfylleri Drog
3
LOB (Omhändertagande av berusad person)
2
Handräckning annan myndighet
14
TIPS om brott m.m. från medborgare
188
Kontrollerade Personer/Fordon
194
 

Trots att anmälda brott fortsätter att gå ner även detta år så finns det ju vissa brott som sticker ut lite mer. Cykelstöld, parkeringsskador med smitning och viltolycka är det som man löper störst risk att råka ut för i Knivsta just nu. Lås om möjligt in din cykel och om du måste parkera vid stationen, ha en billig cykel och bra lås och låt den definitivt inte stå kvar över natten. Vilt är mycket frekvent, håll låg fart och skanna av närområdet vid vägen så ökar din chans att slippa köra på ett vilt. P-skador med smitning är ju tyvärr en indikation på att många inte bryr sig och inte har moral nog att stå för ett misstag, pinsamt är det !

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
ANTAL
Anmälan om snatteri i butik
1
Anmälningar om smitning efter P-skada
8
Anmälningar om drivmedelsstölder  Både Diesel och Bensin från olika typer av fordon
5
Cykelstölder   PÅMINNELSE : Lås in din cykel i bostaden !
22
Viltolyckor
18
 

Viltolyckor

Fortsätter att vara frekventa i kommunen och vi påminner om anmälningsskyldigheten. Det är inget brott att köra på ett vilt men att inte anmäla när man kört på ett vilt är ett brott. Om det uppdagas så blir det dagsböter och indraget körkort

Anmäla brott eller lämna tips:  Ring 114 14 eller lämna tips via:        https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

  Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00

        Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra