Karta som med röd fyrkant ramar in Ängskavlevägen, Uppsala, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan Knivsta

Ängskavlevägen, Uppsala, Knivsta, Uppsala län

 Bostadsinbrott i villa

I fredags vid 16.30 – tiden skedde ett inbrott på Ängskavlevägen, en granne uppmärksammades genom ett ljudande larm att något hänt. Grannen kunde konstatera att en ruta krossats och ringde 112. Tillsammans med andra grannar  hölls telefonkontakt med polis samtidigt som man hade  koll på huset tills polispatrull kom till platsen, inga gärningspersoner anträffades tyvärr inte i huset. Okänt om något stulits vid anmälningstillfället, troligen skrämdes gärningspersonerna iväg av det ljudande larmet eller av grannar som reagerade. BRA GRANNSAMVERKAN och fungerande larm förhindrade förmodligen att huset tömdes på gods.

Intresserad av att starta Grannsamverkan INNAN du utsätts för brott ?

Polisen kommer att genomföra utbildningen under början på 2019, håll ögonen öppna i kommande Polisrutor ! 

Viltolyckor

Forsätter varje vecka i stor omfattning i hela länet, i Knivsta mest rådjur och vildsvin vilket orsakar lidande för djuren och fordonsskador. Bara att sänka hastigheten och att lära sig skanna av området bredvid vägen ökar dina chanser att slippa en olycka. Och glöm inte bort dina skyldigheter i samband med dessa olyckor, läs mer på : www.viltolycka.se

 Påminnelse om Mobilanvändning i trafiken
Mobil och annan kommunikationsutrustning i motordrivna fordon får bara användas om det inte påverkar körningen på ett trafikfarligt sätt.Till kommunikationsutrustning räknas till exempel mobiltelefon och gps. Syftet med bestämmelserna är att öka säkerheten i trafiken.

Från den 1 februari 2018 får du som förare inte använda mobilen eller annan kommunikationsutrustning om du håller den i handen när du kör ett motordrivet fordon. Regeln är till för att skydda dig och andra i din omgivning. 

Så här står det i trafikförordningen:

"Vid färd på väg med ett motordrivet fordon får föraren ägna sig åt aktiviteter som användning av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning endast om det inte inverkar menligt på förandet av fordonet. Föraren får inte använda denna utrustning på ett sådant sätt att han eller hon håller den i handen" 

3:e – 9:e  December 

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
Teknisk undersökning
1
Drog Rattfylleri  Eget bruk och innehav av narkotika
1
Böter Trafikbrott.  Två omhändertagna körkort direkt på plats
4
TIPS om brott m.m. från medborgare
18
Kontrollerade Personer/Fordon
21 

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
En anmälan om en anträffad stulen cykel
1
Anmälda Cykelstölder Stationsområdet
2
Viltolyckor 
5
 

Tipsa polisen

Om brott, misstänkta fordon, personer eller företeelser gör du på följande länk:

https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

Länken finns också på Polisen.se, Tipsa polisen, Region mitt eller ring 11414

   Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00

Vill du komma en annan tid ? Ring kommunpolisen på 11414 och boka en tid ! 

        Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra