Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Rusta, Boländerna, Uppsala, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka POLISRUTAN - ett urval av händelser kopplat till Knivsta kommun från 3/4 - 9/4.

Knivsta Kommun, Rusta, Boländerna, Uppsala, Knivsta, Uppsala län

Sammanfattning Fredag  3/4 –  Torsdag 9/4

Från fredag kväll 3/4 till torsdag eftermiddag 9/4 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 37 stycken händelserapporter kopplade till Knivsta kommun. Detta är alla händelser som rings in via larmcentralen 112 tillsammas med polisen egeninitierade jobb som att skriva böter för trafikbrott, hållit poliskontoret öppet osv. Ett flertal trafikbrott har blivit rapporterad av polis under veckan.

Särstabadet utmärker sig återigen ur den gånga veckan med ungdomsrelaterade fester. Polisen var på plats kvällen den 3/4 efter att en person blivit misshandlad. Vi vill tack alla er som ringer in och tipsar om händelserna som sker, både här vid badet men också i kommunen rent generellt. Utan allmänhetens tips blir det svårt för både polis och Knivsta Kommun att ha rätt lägesbild och agera.

Vid akuta händelser eller pågående brott så ring 112. Vid andra typer av tips eller anmälningsupptagning som kan vänta så ring 114 14, eller tipsa polisen på vår hemsida.

Motorburen ungdom. Ett tillhåll för motorburna ungdomar ifrån hela länet, inkluderat Knivstaungdomar enligt viss underrättelse, är bl.a. parkeringen utanför Rusta, Ikea och XXL i Boländerna, Uppsala. När polisen kontrollerade platsen i fredags 3/4 så blev en polisbil vandaliserad av en individ ur den motorburna ungdomsgruppen. En misstänkt person finns i ärendet som rubricerades som sabotage mot blåljusverksamhet, ett väldigt allvarligt brott.

Under nästkommande kväll den 4/4 så befann sig omkring 100 fordon av olika slag på platsen med ditresta ungdomar ifrån hela länet. Antal personer uppskattades till omkring 200 stycken. Polis var åter på plats och kan konstatera att vissa av de motorburna ungdomarna på platsen sköter sig medan andra inte gör det. Detta renderad bl.a. i personer som blev omhändertagna enligt LOB, personer blev avlägsnande för ordningsstörning enligt PL13§ och polisanmälan upprättades om drograttfylleri. Polisen genonförde även flertalet flygande besiktningar av fordon och skrev ut hastighetsböter.

Glad Påsk önskar vi från Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta!

Anmäla brott eller tipsa polisen: Ring 114 14 eller på bifogad länk nedan kan du lämna tips till oss. 

Pågående brott/färsk gärning: Ring 112

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra