Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Uppsala, Centralvägen, Krusenberg, Sävja, Stockholms Län, Hända, Adolfsbergsskolan, Lagga, Svartbäcksgatan, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka POLISRUTAN - ett utdrag av händelser i Knivsta kommun med bland annat biljakt och annan trafikrelaterad brottslighet

Knivsta Kommun, Uppsala, Centralvägen, Krusenberg, Sävja, Stockholms Län, Hända, Adolfsbergsskolan, Lagga, Svartbäcksgatan, Knivsta, Uppsala län

Från torsdagskväll 30/7 till fredag eftermiddag 7/8 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 57 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Här är allt inkluderat som till exempel pågående brott som rings in till ledningscentralen eller polisens egeninitierade ärenden som att stoppa och kontrollera en bil eller rapportera någon för trafikbrott.

I veckan har även Kommunpolisen haft möjlighet att arbete i yttre tjänst och därmed arbetat trygghetskapande tillsammans med Områdespolis i både Uppsala och i Knivsta. Knivsta tätort patrullerades då av och ett stopp gjorde bland annat på Knivsta Centrum för Idrott & Kultur (CIK). Vanligtvis så arbetar en Kommunpolis i inre tjänst med brottsförebyggande frågor på strategisk nivå med fokus på samverkan med andra samhällsaktörer.

Biljakt och trafikrelaterad brottslighet

I veckan har polisen rapporterat bilförare för olika trafikbrott på framförallt E4an och Centralvägen. På LV255 i höjd med Krusenberg så iakttog en observant trafikant en vinglig bilförare varpå polisen körde efter. I Sävja lyckades man stoppa bilen och kunde då misstänka föraren för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt ringa narkotikabrott.

Den 3/8 så prejade polisen ett fordon på E4an i Knivsta: Ett förföljande uppstår på E4 i södergående riktning när en personbilsförare försöker köra från en patrull. Förföljandet pågår i några minuter, sedan får patrullen stopp på personbilen genom att trycka in den i vajerräcket vid länsgränsen mot Stockholms län. Inga personskador uppstår. Föraren av personbilen är en man i 35-årsåldern som frihetsberövas. Föraren av personbilen är misstänkt för vårdslöshet i trafiken, grov olovlig körning, drograttfylleri samt ej stannat på polismans tecken. Han frigavs efter provtagning och förhör.

På Centralvägen i höjd med den centrala busstationen i Knivsta är det fortfarande avstängt för all fordonstrafik förutom byggtrafik och bussar i linjetrafik. Trots detta så fortsätter folk att köra där. Att köra på Centralvägen i samband med bygget gör att det blir mycket trångt och skapar kaos för bussarna samt riskerar att orsaka olyckor. Vitten har berättat olika situationer där det varit mycket nära att hända något. Polisen har med anledning av detta genomfört flertalet trafikontroller på platsen – välj annan väg!

Utdrag av HR (händelserapporter)

1/8 – Festande ungdomar utanför Adlofsbergsskolan vid 22:30-tiden som stör boende i området.

2/8 – Strax innan midnatt så är det en grupp med ungdomar som kör vårdslöst i området kring Adolfsbergsskolan

4/8 – Strax innan åtta på kvällen är det några barn som klättrat upp på taket till Alsikeskolan.

5/8 – Någon har brutit sig in genom ett fönster på Lagga skola. Oklart vad som stulits.

6/8 – Ett 30-tal ungdomar som festar och spelar hög musik omkring 00:30 vid Adolfsbergsskolan.

Hittegods

Att hämta ut hittegods på poliskontoret i Knivsta är inte möjligt – då måste man vända sig till polisstationen i Uppsala på Svartbäcksgatan 49 (för öppettider och kontakt, se polisen hemsida). Däremot går det bra att lämna in mindre typer av hittegods i Knivsta om man inte har möjlighet att lämna in det i Uppsala. Anmäla brott görs på bästa sätt genom polisens hemsida polisen.se eller via tel. 114 14 (obs, inget riktnummer).


Anmäla brott eller tipsa polisen, ring: 114 14 eller via internet på
polisen.se - klicka på ”anmäla brott eller förlust” uppe till vänster på sidan för anmälan alt. ”jag har sett eller hört nåt” till höger för tips.
Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Mest läst av andra