Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Knivstavägen, Alsike, Uppsala, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka POLISRUTAN - Utdrag av händelser i Knivsta kommun samt tips på vad du kan vara uppmärksam på gällande ungdomar och narkotika

Knivsta Kommun, Knivstavägen, Alsike, Uppsala, Knivsta, Uppsala län

Sammanfattning fredag 23/10 – fredag 30/10

Från fredag eftermiddag 23/10 till fredag eftermiddag 30/10 registrerade regionledningscentralen (RLC) 80 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Det är alla registrerade händelser och larm som rings in till polisen, både pågående brott, eller polisens egeninitierade ärende som att t.ex. rapportera någon för trafikbrott eller genomföra en husrannsakan.

Just husrannsakan har polisen genomfört i Knivsta i samband med ett uppmärksammat fall i veckan gällande människorov, eller kidnappning som det heter i folkmun: 27/10, Polis med förstärkningsvapen bevakade en brottsplats i Knivsta med anledning av ett misstänkt grovt brott som polisen arbetat med sedan måndagen. Brottet rubriceras som människorov och flera personer har gripits och senare anhållits av åklagare.
Polisen lämnar i nuläget inga detaljer om personerna som frihetsberövats eller om målsägare.

I övrigt har polisen haft mycket närvaro i Knivsta och bland kontrollerat personer. 19 av de 80 registrerade HR i veckan handlade om HR kopplat till kontroll person/fordon. Polisen har inte alltid möjlighet att åka på alla dessa typer av ärenden då det är en prioriteringsfråga med de få resurser vi har. Men senaste veckan har polisen åkte på de flesta av dessa HR. Det kan t.ex. vara att allmänheten ringer in om en person som vinglar på vägen som behöver kollas eller att det varit stökigt på en plats och allmänheten anser att polisen behöver kontrollera saken. Ett sådant exempel är den 23/10. Då var det en samling Epor, minst sex stycken, på pendlarparkeringen vid Knivstavägen som spelade hög musik och störde boende i närheten. Polis var då på plats och kontrollerade saken varpå det var lugnt för tillfället.

Flertalet HR i veckan är kopplade till trafik. 16 stycken av de totala 80 registrerade HR handlar om trafikbrott som polisen rapporterat förare för.

Barn & ungdomsfester i Alsike

Det finns tips på att ungdomsfester, med mycket fylla, förekommer i Alsike och att ungdomar från 11 årsålder och uppåt åker dit från Uppsala på helgerna.

Kopplat till informationen om unga personer som är påverkade i Alsike inkom information den 25/10 om att påverkade tjejer i 13-års åldern befann sig i Alsike.

När det kommer till alkohol och droger är det viktigt att var uppmärksam på flera saker. Några exempel att vara uppmärksam på kopplat till narkotikabruk eller försäljning är ungdomens beteende, kläder och om hen innehar attribut som förekommer i narkotikasammanhang. Eller om ditt barn plötsligt har mycket kontanter eller innehar dyra prylar. Ett exempel på vanligt attribut är OCB-papper/Rizzla papper. Det används i princip uteslutande till bruk av cannabis (hasch/marijuana) och inte till att rulla ciggaretter som bortförklaringen ofta är, även om det också sker.

Det är också viktigt att ha en dialog med sina barn och pratar om dessa saker. Om man känner oro och behöver hjälp så kan man alltid vända sig till socialtjänsten för råd och stöd. Socialtjänsten kan även hjälpa till med drogtester och liknande utan att polisen blandas in.

Anmäla brott eller tipsa polisen, ring: 114 14 eller via internet på
polisen.se - klicka på ”Jag har råkat ut för något” för att anmäla brott eller förlust uppe till vänster på sidan, eller ”jag har sett eller hört något” till höger på sidan för tips.
Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra