Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Gredelbyleden, Gredelbyvägen, Brunnbyvägen, Mejselgatan, Trunstavägen, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka POLISRUTAN - ett sammandrag över polisens närvaro i Knivsta kommun med bl.a. resultat från trafikarbetet

Knivsta Kommun, Gredelbyleden, Gredelbyvägen, Brunnbyvägen, Mejselgatan, Trunstavägen, Knivsta, Uppsala län

Sammanfattning torsdag 3/12 – fredag 11/12

Från torsdag eftermiddag 3/12 till fredag eftermiddag 11/12 registrerade regionledningscentralen (RLC) 105 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Det är alla registrerade händelser och larm som rings in till polisen. Det inkluderar både pågående brott och polisens egeninitierade ärende som t.ex. att rapportera någon för ett trafikbrott eller stoppa och kontrollera en person eller ett fordon. 32 stycken HR av de 105 är registrerade som kontroll person/fordon.

Polisen har varit väldigt närvarande och aktiv i Knivsta senaste veckan. Förutom andra typer av kontroller som en del av de ovan nämnda händelserapporterna så är 42 händelserapporter relaterade till polisens arbete med trafikbrott och kontroller på vägarna i kommunen. Polisen har arbetet med detta på Gredelbyleden, Gredelbyvägen, Brunnbyvägen, Mejselgatan, Trunstavägen, E4, Rv77, Lv1046, samt i höjd med Cirkle K vid infarten till Knivsta.

Sju stycken händelserapporter är registrerade som rattfylleri, alla utom två var på E4an. Rattfylleri räknas inte in i ovan Trafikbrott utan registreras separat. Här är några av rattfylleriärendena:

·       En person misstänkt för ringa narkotikabrott, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen.

·       En person misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav.

·       En person misstänkt för grovt drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav och olovlig körning.

·       En person misstänkt för ringa narkotikabrott innehav och eget bruk samt drograttfylleri.

·       En person misstänkt för bland annat drograttfylleri då personen hade både Tramadol, THC samt kokain i urinen vid ett snabbtest.

Vad innebär ett snabbtest? Polisen kan på plats göra ett snabbtest för att se om en person har droger i kroppen. Det görs med en mätsticka som sätts ner i en kopp med urin som den misstänkte kissat. För ett officiellt resultat krävs en noggrannare analys och därför skickas urin och blodprov till Rättsmedicinalverket, RMV, för att bekräfta resultaten. 

Anmäla brott eller tipsa polisen: ring 114 14 eller via internet på polisen.se - klicka på ”Jag har råkat ut för något” för att anmäla brott eller förlust uppe till vänster på sidan, eller ”jag har sett eller hört något” till höger på sidan för tips. Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra