Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Länken, Uppsala Län, Strömma, Mötet, Naturligtvis, Alsike, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan Knivsta Kommun

Knivsta Kommun, Länken, Uppsala Län, Strömma, Mötet, Naturligtvis, Alsike, Knivsta, Uppsala län

Hur vill du att Knivsta ska bli säkrare och tryggare ?

På onsdag den 21:a november kl 16.00-19.00 finns Polis och Kommun utanför ICA och tar emot dina synpunkter. Via samtal och en enkät vill vi få reda på hur det står till med trygghet/otrygghet i Knivsta och få dina förslag hur vi kan förbättra tryggheten. Enkäten finns även tillgänglig på nätet via adressen nedan. Länken finns på Kommunens hemsida och på Facebook ”Polisen Uppsala län”

Denna medborgardialog startade under förra veckan utanför Willys med ett stort antal samtal och enkäter ifyllda. Nu vill vi att du fyller på med ytterligare synpunkter fram till den 25:e när enkäten på nätet stänger ner.

 https://www.esmaker.net/nx2/Public/SurveyNX.aspx?pid=b5b22aa0-f920-472c-94d2-dafff6c9732b

A-Traktorer

Även föregående vecka så fortsätter klagomålen att strömma in på A-traktorer och vi behöver hitta ett sätt att minska klagomål och de risker det medför.

Därför bjuder Kommun och Polis in alla traktorintresserade, i första hand traktorförare och dess vårdnadshavare, till ett informationsmöte. 

Syftet med mötet är att få input direkt från er ungdomar och vårdnadshavare som är intresserade och äger/kör en traktor. Vi behöver ta reda på varför det är en stor oro runt A-traktorer och hur vi tillsammans kan vända den negativa trenden till något positivt. Representanter från kommun, polis och teknisk expertis kommer att finnas på plats. Vi kommer att beskriva Polisens uppdrag, vilka tekniska lösningar som kan göra A-traktorer till ett bättre, mer användbart fordon och dessutom lagligt. Vilket ansvar har du som förare/ägare och naturligtvis berättar vi om följderna om man inte sköter sig.  

Plats: Adolfsbergsskolans matsal

Måndag 26 november kl. 18.00-19.30

 

En historia från polisens minutoperativa verksamhet

Polisens Regionledningscentral (RLC) fick in ett samtal under helgen om att en ungdom blivit indragen av en man i ett hus i Alsike. Telefonkontakt togs från RLC med mannen och det visade sig att ungdomen kom till platsen med sina kompisar för att be om ursäkt för något bus som skett tidigare under helgen. Kompisarna blev oroliga när ungdomen försvann in i huset utan att de förstod vad som hände. Båda parter bekräftade historien och allt var frid och fröjd. En kommunikationsmiss som kunde ha skapat en polisär insats om RLC inte fått kontakt på telefon.  

PÅMINNELSE : Dags för vinterdäck

Ditt fordon ska ha vinterdäck från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Fordonet får vara utrustat med dubbdäck 1 oktober till 15 april. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. Mer information nedan

https://www.transportstyrelsen.se/vinterdack

 12:e – 18:e  november

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
Husrannsakan
2
Handräckning
1
Gripna gärningspersoner Efter stöldräd i Uppsala greps 4 gärningspersoner i ett fordon på Lv 255
4
Biljettbedrägeri tåg
1
Böter Trafikbrott.  Ett omhändertaget körkort direkt på plats
7
TIPS om brott m.m. från medborgare
18
Kontrollerade Personer/Fordon
26
 

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
Anmälda Cykelstölder Stationsområdet
2
Viltolyckor 
6
 

Tipsa polisen

Om brott, misstänkta fordon, personer eller företeelser gör du på följande länk:

https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

Länken finns också på Polisen.se, Tipsa polisen, Region mitt eller ring 11414 

  Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00 

        Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

Mest läst av andra