Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Gimo, Österbybruk, Gräsö, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan

Östhammars Kommun, Gimo, Österbybruk, Gräsö, Östhammar, Uppsala län

Polisrutan Östhammars kommun.

Nu har vi kommit in i den perioden där det återigen är så viktigt att hålla sina hundar under sådan uppsikt att de inte kan jaga och ställa till det för viltet. Med uppsikt menar jag att du ska ha sådan kontroll/lydnad på hunden som om den hade ett osynligt koppel på sig. Har du inte det så skall hunden nu vara kopplad när många av de vilda djuren börjar få sina ungar. Detta gäller från den 1 mars fram till den 20 augusti.

Redovisning av veckans anmälda brott.

Östhammar: Brott mot knivlagen. Stöld genom inbrott i ett fordon. Tillgrepp av fortskaffningsmedel/ drograttfylleri/narkotikabrott innehav/grov olovlig körning.

Gimo: Drograttfylleri/narkotikabrott innehav/grov olovlig körning. Olovlig körning.  Skadegörelse utanför en restaurang.

Österbybruk: Tillgrepp av fortskaffningsmedel. Stöld av en frys från en källare.

Gräsö: Stöld genom inbrott i förråd på Örskärsund.

Under veckan så har det skett åtta stycken viltolyckor.

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig så har jag adressen. agnetha.degerstedt@polisen.se

Polisinspektör

Agnetha Degerstedt

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra