Karta som med röd fyrkant ramar in Alunda, Gimo, Gräsö, Öregrund, Hargshamn, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan V42

Alunda, Gimo, Gräsö, Öregrund, Hargshamn, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län

Polisrutan Östhammar:
Det har på senaste tiden varit en hel del inbrott där verktyg stulits. Det är allt från elhandverktyg till motorsågar och liknande. En sak vi uppmärksammat är att liknande gods oftast saknar märkning. I anmälningar finns sällan serienummer och godset är omärkt, vilket innebär att vi inte kan härleda det till en specifik anmälan. Det gör att vi kommer till det viktiga! Märk upp era verktyg. Antingen med en ristpenna (finns att låna på polisstationen) eller med någon annan sorts stöldskyddsmärkning!

Lite av periodens anmälningar
Alunda: En singelolycka genom att föraren kört in i vajerräcket och därmed har airbagen löst ut. Lindriga skador uppstod.
Gimo: Någon har brutit upp ett skåp med musikutrustning i sporthallen, en kabel tillgripen. En smitning från trafikolycksplats då en okänd bilist ej iakttog väjningsplikt utan körde ut framför en annan bilist som blev tvungen att väja ned i diket. Vållande bilist körde iväg utan att stanna och meddela sig med drabbad. Stöld ur elevskåp på skola.
Gräsö: Viltolycka med rådjur.
Öregrund: Tre tillgrepp av båtmotorer där motorerna satt på båten uppställd på fritidshustomt. Tillgrepp av cykel som stod uppställd vid färjeläget.
Hargshamn: En stulen segelbåt på en trailer anträffas i skogen. Ett inbrott i ladugård upptäcks och där har det tillgripits div it-prylar. 4 viltolyckor med rådjur och vildsvin..
Österbybruk: Ett ärende rubricerat som försök till mord. Misstänkt person har huggit målsäganden med en kniv i halsen. Målsäganden var talbar när polis och ambulans kom till platsen. En bilist kontrolleras efter att kört i diket, denne blåser positivt och kom att misstänkas för grovt rattfylleri. 8 viltolyckor med rådjur.
Östhammar: Stöld av en båtmotor. Flertalet inbrott och stölder av verktyg. Ärende där en stulen bil anträffas samt att det upptäcks stöld av bensin. Vid efterföljande polisinsats grips personer. 9 anmälningar om viltolyckor, älg, rådjur och vildsvin.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra