Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Brandsläckare, Gimo, Alunda, Hammarby, Österbybruk, Öregrund, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka "Polisrutan Östhammar v.37"

Östhammars Kommun, Brandsläckare, Gimo, Alunda, Hammarby, Österbybruk, Öregrund, Östhammar, Uppsala län

Polisrutan Östhammars kommun.

Äntligen är jag tillbaka efter min sjukskrivning som tyvärr blev längre än jag räknat med.
Många har anmält sitt intresse gällande grannsamverkan/båtsamverkan vilket är glädjande. Det är vi och ni som tillsammans som kan göra skillnad, så funderar ni på grannsamverkan/båtsamverkan så tveka inte att höra av er. Nedan finner ni kontakt uppgifterna till mig. Det är oroligt på kvällarna med många ungdomar som är ute och hittar på dumheter, vill genom detta vädja till er föräldrar att gå ihop några stycken och vara ute på kvällar och helger så att ni kan hjälpa till att skapa trygghet. Många ungdomar upplever också trygghet och känner sig mer säkra när det är vuxna ute.
Vill ni ha hjälp med att komma igång med någon form av vuxen vandring så kontakta mig.

Veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: Skadegörelse genom att någon tömt en brandsläckare i ett trapphus.  Stöld av en cykel. Olaga hot mot man och olaga hot mot pojke under 18 år.

Gimo: Skadegörelse på en personbil. 

Alunda: En person är misstänkt för grovtrattfylleri och olovlig körning.  Stöld genom inbrott i garage på Foghammarsvägen där bland annat ett stort antal däck stals.
Stöld genom inbrott i ett stall ute vid Hammarby där ett flertal sadlar stals.
Stöld av en mobiltelefon på Olandskolan.  Stöld genom inbrott i stall vid Happsta där ett flertal sadlar stals. Stöld av mobiltelefon från ett omklädningsrum i en sporthall.

Österbybruk: Stöld av diesel ur fordonstank.  Olaga hot mot kvinna samt skadegörelse på hennes bil.

Öregrund: Kontokortsbedrägeri via nätet.

Under sommaren har det varit många stölder och verkar tyvärr vara något som fortsätter. Det har varit flertalet sadelstölder.  Har ni sett något i trakterna där stölderna skett som skulle kunna vara av intresse så tveka inte att höra av er, inget är för litet.
När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 114 14  Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig så har jag adressen.
agnetha.degerstedt@polisen.se

Polisinspektör
Agnetha Degerstedt

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra