Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning vecka Polisrutan

Östhammars Kommun, Råggatan, Gimo, Åsgatan, Skolgatan, Alunda, Akademivägen, Aftonvägen, Österbybruk, Öregrund, Gräsö, Sjöäng, Östhammar, Uppsala län

Polisrutan Östhammars kommun.

Det sker för närvarande många bedrägerier. Ringer någon och ber er logga in på er bankdosa så ska ni INTE göra det. Inga banker eller myndigheter jobbar på det viset. Ni ska heller INTE betala in några pengar om ni får mail om att ni har varit ute på vissa sidor, och att om ni inte betalar så kommer de sidorna offentliggöras för era vänner eller liknade.  Med anledning av vår amnesti gällande explosiva varor så ber vi er att INTE komma in till stationen med era explosiva medel utan ring 11414 och tala om vad ni har hemma så får en patrull komma hem till er och göra en bedömning.

Veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: Grov stöld genom inbrott i bostad på Råggatan. Stöld av lastpallar från ÖoB samt skadegörelse genom att någon krossat en fönsterruta. Olovlig körning/ej stannat vid stopplikt och ej stannat på polismans tecken. Bedrägeri. Smitning från trafikolycka.

Gimo: Grov stöld genom inbrott i bostad på Åsgatan och Skolgatan. Hemfridsbrott/egenmäktigt förfarande och misshandel. Skadegörelse genom att någon har vridit på vattnet utomhus hos målsägaren så att vattenskador har uppstått.

Alunda: Två fall av bedrägeri. Ej iakttagit värjningsplikt och därigenom orsakat en trafikolycka. Ofredande mot kvinna. Försökt till inbrott i fritidshus på Akademivägen. Grov stöld genom inbrott i bostad på Aftonvägen.

Österbybruk: Två fall av bedrägeri.

Öregrund: Ofredande mot kvinna.

Gräsö: Stöld genom inbrott i förråd på Sjöäng. Två fall av stöld genom inbrott i fritidshus på Jomale. Stöld genom inbrott i förråd på Ugglan.

Denna vecka är det inrapporterat tretton viltolyckor.

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig så har jag adressen.  agnetha.degerstedt@polisen.se

Polisinspektör

Agnetha Degerstedt

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra