Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Roslagsvägen, Aprilvägen, Majvägen, Konvaljegatan, Öregrunds Golfklubb, Kaffestugan, Gimo, Alunda, Gnejsvägen, Akademivägen, Lida, Österbybruk, Gräsö, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan

Östhammars Kommun, Roslagsvägen, Aprilvägen, Majvägen, Konvaljegatan, Öregrunds Golfklubb, Kaffestugan, Gimo, Alunda, Gnejsvägen, Akademivägen, Lida, Österbybruk, Gräsö, Östhammar, Uppsala län

Polisrutan Östhammars kommun.

Inbrotten fortsätter, nu när många åker bort över julledigheten är det ännu viktigare att hjälpa varandra och titta till varandras hus. Försök göra det svårt för tjuven att veta om någon är hemma eller inte. Anmäl er till att starta Grannsamverkan, kostar inget förutom lite tid, med andra ord en billig investering för säkrare hem.

Kan inte nog påpeka vikten av att se till att synas i mörkret när man är ute och går. Använd väst, ljuspunkter som gärna blinkar och  reflexer= En billig livförsäkring.

Nu blir det ett litet avbrott från polisrutan men vi återkommer i Januari. Vill med detta önska er ALLA en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

Veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: Stöld av cykel på Roslagsvägen. Grov stöld genom inbrott i villa på Aprilvägen, Majvägen och Konvaljegatan. Stöld genom inbrott på Öregrunds golfklubb. Inbrott i kaffestugan på Krutudden, inget tillgripet men ett fönster sönderslaget.

Gimo: Skadegörelse genom krossad fönsterruta på Hammarskolans gymnastiksal.

Alunda: Försök till grov stöld genom inbrott i villa på Gnejsvägen. Försök till inbrott i fritidshus på Akademivägen. Olovlig identitetsanvändning mot man. Brott mot jaktlagsstiftningen genom att någon kört på ett rådjur utan att anmäla det vilket ledde till att djuret fick lida onödigt länge.

Österbybruk: Bedrägeri.

Gräsö: Stöld genom inbrott i förråd på Mossruddu. Försökt till stöld genom inbrott i garage på Norrfjärdsören.

Tolv viltolyckor inrapporterade.

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig så har jag adressen. agnetha.degerstedt@polisen.se

Polisinspektör

Agnetha Degerstedt

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra