Karta som med röd fyrkant ramar in Flogsta, Uppsala, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Polisen har rubricerat skottlossningen på en pizzeria i stadsdelen Flogsta som försök till mord.

Flogsta, Uppsala, Uppsala län

Strax innan 21 på fredagskvällen så sköt en okänd gärningsman mot en grupp personer inne på en restaurang i stadsdelen Flogsta i Uppsala.

Två personer träffades av skotten och vårdas för sina skador på sjukhus. Polisen vet inte hur omfattande deras skador är.

Brottsplatsen är avspärrad och polisens tekniker kommer att undersöka den.

Gästerna på restaurangen har förhörts av polis.

 

Ny information 2018-01-13 klockan 01.00

En av de skottskadade personera är utländsk medborgare. Han har ännu inte förhörts om det inträffade.

Den andra skottskadade är en person boende i Uppsala.

Det är flera skott som avlossats och polisen kommer under natten att påbörja tekniska undersökningar.

Polisen fortsätter att jobba med utredningsåtgärder under natten.

 

Ny information 2018-01-13 klockan 02.07

Klockan 20.47 på fredagskvällen den 12 januari fick polisen larm om skottlossning på en pizzeria i stadsdelen Flogsta i Uppsala. Flera skott avlossandes. Två personer skottskadades och vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala. En av de skottskadade opereras under natten. I nuläget görs bedömningen att deras skador inte är livshotande. Ambulans förde en av de skadade till sjukhuset, den andre skjutsades av privatpersoner till akutmottagningen. 

Skottlossningen bedöms som en uppgörelse mellan kriminella. Uppgifter i nuläget tyder på att en av de skottskadade träffades av misstag.

Flera polispatruller kom till brottsplatsen i samband med att larmet kom till polisen. Även polishelikopter deltog i sökandet efter gärningsmannen. Vittnen hade sett gärningsmannen springa från pizzerian.

Området kring pizzerian spärrades av och polisens tekniker har under natten påbörjat teknisk undersökning.

Vid tillfället för skottlossningen befann sig ett drygt trettiotal gäster på den aktuella pizzerian. Ingen av de andra skadades fysiskt vid skottlossningen.

En förundersökning om försök till mord är inledd.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som har sett eller vet något som har med händelsen att göra. Tips lämnas till polisen via telefon 114 14.

 

Ny information 2018-01-13, kl. 10.30

Under lördagen kommer polisen att fortsätta med utredningsåtgärder i ärendena gällande mordförsök i Flogsta. Bland annat kommer den tekniska undersökning på brottsplatsen att fortsätta och förhör med vittnen och målsäganden kommer att hållas.

Polisen har inte gripit någon misstänkt för brotten.

För närvarande kommer inte någon ytterligare information att lämnas om utredningsåtgärderna.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.

 

Polisen Uppsala län

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra